Mnogima je teško prekinuti vezu iako u njoj nisu sretni ili ih osoba s kojom su u vezi prestaje privlačiti. Sigurno nije lako slomiti srce ili rastužiti osobu s kojom smo proveli tjedne, mjesece ili čak godine, ali to se često događa. Evo nekoliko znakova da se vaša veza možda bliži kraju.

1. Nema više svađe

Jeste li znali da su svađe, naravno one zdrave, pozitivna stvar u vezi? S njima ljudi rastu, otkrivaju nove dimenzije i istodobno se više povezuju s drugom osobom. Kada ljude više ne zanima veza, kada se naše emocije počnu hladiti ili kada se previše stvari nagomila, mnogi jednostavno više nisu spremni uložiti energiju i trud u bilo što. To se posebno očituje u svađama – osoba koja želi prekinuti vezu obično prestaje pokušavati već ovdje.

2. Nema više interesa za zajedničke hobije

Prije ste se stalno družili, šetali planinama, vozili biciklom ili zajedno radili neke druge stvari, ali sada partner odjednom više nije zainteresiran, ne iskazuje interes za druženje i hobije i jednostavno ne želi da nešto radite zajednički ? Ovo je vrlo čest znak da se veza hladi.

3. Često nemate pojma gdje je vaš dečko / djevojka, s kim je ili što radi

Svakako nije zdravo stalno pratiti svaki korak osobe s kojom ste u vezi, ali nije zdravo niti kad više nemate pojma gdje je i s kim provodi vrijeme. Naravno, nije potrebno pratiti svaki korak partnera, ali ako postane normalno ne znati gdje je i s kim je cijeli dan, postoji šansa da u vezi nema više zajedničkih interesa.

4. Više ne postoji želja i potreba za komunikacijom

Kad se dogodi nešto tužno ili sretno, svi imamo naviku prvo priopćiti sretnu ili tužnu vijest najbližim osobama. Kako se veza hladi, obično više ne osjećamo potrebu da sve novosti kažemo partneru i on nije prva osoba na popisu koju zovemo.

5. Kad pomislite na svog dečka / djevojku, uvijek ste zabrinuti, a ne sretni

Naravno, u vezi ne možemo biti stalno sretni i zadovoljni i živjeti u oblacima. Ali ako ste cijelo vrijeme zabrinuti oko svog partnera, ako više plačete nego što se smijete, to može biti znak da niste u sretnoj vezi ili da jednostavno niste s pravom osobom.

Svi izazovi u vezi se mogu prevladati kada su obje strane voljne poduzeti korake. Ako je to nemoguće, s drugom osobom nećete ponavljati iste greške, a to može biti korak u pravom smjeru.

Comments are closed.